Αρχική σελίδα
Η ιστορία

Ποιοι παίζουν;
Τι παίζουν;
Που παίζουν;

Φωτογραφίες
Βίντεο
Ήχοι
Στίχοι

Σχόλια φίλων
Επικοινωνία

Γιάννης Νεγρεπόντης

Ο Γιάννης (Taneo) γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, αλλά έζησε τα πρώτα πέντε χρόνια του στη Μόσχα. Πρωτοσυνάντησε την κιθάρα στην ηλικία των 11 ετών. Μετά από απόφαση του πατέρα του, βρέθηκε σε συνοικιακό ωδείο, όπου ήδη στα πρώτα μαθήματα αποφασίζει να διακόψει κάθε επαφή με το όργανο, λόγω ασυμβατότητας της διδακτέας ύλης με τα μουσικά του γούστα.

Άρχισε να ασχολείται σοβαρά με την κιθάρα στην ηλικία των 16 ετών, οπότε και αποφάσισε να ξεθάψει την παροπλισμένη κιθάρα του... αφορμή για αυτό ήταν ο μύθος που περιέβαλε τον Jimi Hendrix, ο οποίος αποτέλεσε και την κύρια επιρροή του. Ένα χρόνο αργότερα, αποκτά την πολυπόθητη ηλεκτρική κιθάρα, με την οποία ανέπτυξε σχέση εξάρτησης που τον οδήγησε στο ευγενές πάθος της μουσικής.

Είναι αυτοδίδακτος μουσικός. “Δάσκαλοί” του ήταν οι αξιόλογοι κιθαρίστες των δεκαετιών 1970-80, αλλά και μεταγενέστεροι, καθώς επίσης και όλα τα σημαντικά rock group εκείνων των εποχών. Γρήγορα άρχισε να διδάσκει σε μαθητές, ενώ παράλληλα συμμετείχε σε διάφορα μουσικά σχήματα με φίλους του μουσικούς, καθ’ όλη τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων, περίοδος όπου και γράφει και τις πρώτες του συνθέσεις. Αμέσως μετά, συμμετέχει σε αξιόλογες μπάντες και στη δισκογραφία τους (Sweet Green, Love in Sadness κ.ά.) Παράλληλα, συμμετέχει σε παραγωγές για τηλεοπτικά σήματα, διαφημίσεις, ραδιοφωνικά jingles κ.λπ.

Μια τυχαία αγγελία τον φέρνει σε επαφή με τον Πάνο και τους Past Perfect Genes το φθινόπωρο του 2016… Με το "καλημέρα", βουτάει στα βαθιά και εμφανίζεται επάξια με τη μπάντα στο Μπαράκι της Διδότου στις 4 Ιανουαρίου 2017, με ελάχιστες πρόβες στο ενεργητικό του! 

Αρχή
Αρχή