Αρχική σελίδα
Η ιστορία

Ποιοι παίζουν;
Τι παίζουν;
Που παίζουν;

Φωτογραφίες
Βίντεο
Ήχοι
Στίχοι

Σχόλια φίλων
Επικοινωνία

 

Στην ενότητα αυτή θα βρείτε στίχους και συγχορδίες των δικών μας κομματιών, σε μορφή pdf (βάλαμε εδώ μόνο αυτά που παίζονται συχνά στις εμφανίσεις μας και υπάρχουν και σε βίντεο, ως επί το πλείστον). Θα προσθέτουμε εδώ κι άλλα μας κομμάτια, αφού πρώτα παρουσιαστούν σε ζωντανή εκτέλεση.

Big Thing Coming
Ένα κομμάτι που προέκυψε από πρόβες, την εποχή που ο Θάνος κι ο Χάρης έπαιζαν μόνοι τους. Ένα riff από εδώ, ένα από εκεί... εεε, κάποια στιγμή "ντύθηκε" με στίχους! Το κομμάτι "στήθηκε" από τη μπάντα την εποχή του Πάνου στην κιθάρα και του Κώστα στα πλήκτρα, οπότε και έλαβε την οριστική του δομή και ενορχήστρωση. Υπήρξε από τα βασικά κιθαριστικά κομμάτια του σετ στις εμφανίσεις εκείνης της περιόδου.

Black Satin
Παλιά ιστορία. Εκείνος την "πολιορκεί", εκείνη τον "φτύνει". Τι δεν καταλαβαίνεις; Το κομμάτι αναζητεί γυναίκα τραγουδίστρια που θα το πει με την τσαχπινιά και το πάθος που απαιτεί ο στίχος. Μέχρι τότε, το λέει ο Χάρης.

Interplanetary Help
Μια ροκ μπαλάντα εμπνευσμένη από την ποίηση του Jim Morrisson (You're lost, little girl...), κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε!

Le Blues Foireux de la Copine
Ε, ναι, κάποια στιγμή... όταν μια διαπολιτισμική σχέση δεν τραβάει άλλο, θα τα πεις μαζεμένα! Το κομμάτι παλιότερα είχε μια εισαγωγή, με τους στίχους του Douce France του Charles Trenet, όπως "φτιάχτηκε" από τους Carte de Séjour... Douce France, cher pays de mon enfance, bercée de tendre insouciance, je t'ai gardée dans mon cœur... Ψιλά γράμματα! Η ουσία είναι ότι όταν αφήνοντας τη σχέση, αφήνεις και τη χώρα, τα βροντάς και φεύγεις με κριτική διάθεση για τον τρόπο σκέψης που έχεις πλέον απορρίψει...

Love for Rock'n'Roll
Όλοι έχουν γράψει κι από ένα ροκ-εντ-ρολλ. Αυτό είναι το δικό μας!

Pathetic Ugliness
Ένα κομμάτι για τις δυσκολίες στις προσωπικές σχέσεις. Η ιδέα του πρώτου στίχου ξεπήδησε πολύ παλιά, νομίζω το 1981, όταν ξέσπασε η επιδημία του AIDS, τότε που όλοι άρχισαν να φοβούνται μην "κολλήσουν" κι άρχισαν να λαμβάνουν εξωφρενικά μέτρα προστασίας. Now, you don't want my lovin' because you might get sick (AIDS), we're getting too protected... Τα υπόλοιπα είναι ιστορία...

Think Pink
Ταξιδιάρικο κομμάτι, με αληθινές ιστορίες. Η σκηνή της πρώτης στροφής και η σύθνεση του βασικού riff συνέβη στο αεροδρόμιο του Montréal, κάπου στη δεκαετία του 1980. Ο Χάρης μόλις είχε αγοράσει την ηλεκτρική κιθάρα που ακόμη χρησιμοποιεί, και τη δοκίμαζε περιμένοντας την πτήση του. Δίπλα του, μια κοπέλα με ξανθές μπούκλες και δυο παιδάκια ντυμένα στα ροζ γρατζούναγε κι εκείνη τα δικά της, σε μια ακουστική κιθάρα βγαλμένη από μια μαύρη πάνινη θήκη... και ναι, όντως, ένας Γιαπωνέζος τουρίστας την κοίταζε μ' ένα βλέμμα γεμάτο ροζ υπονοούμενα... Won't you think pink of me! Η τελευταία σκηνή συνέβη (και το κομμάτι ολοκληρώθηκε) δεκαετίες αργότερα, σ' ένα καράβι, στη διαδρομή Πάτρα-Βενετία.