Αρχική σελίδα
Η ιστορία

Ποιοι παίζουν;
Τι παίζουν;
Που παίζουν;

Φωτογραφίες
Βίντεο
Ήχοι
Στίχοι

Σχόλια φίλων
Επικοινωνία

Βασίλης Μωραϊτίνης

Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1964. Σε ηλικία 9 ετών ξεκίνησε την σχέση του με την μουσική συμμετέχοντας σε παιδική χορωδία και στα 3 χρόνια παραμονής του εκεί παραβρέθηκε σε μεγάλο αριθμό συναυλιών και φεστιβάλ. Σε ηλικία 14 ετών ξεκίνησε μαθήματα σαξοφώνου στο Εθνικό Ωδείο. Μετά από 2 έτη μαθητείας στο Εθνικό και άπειρες παρεναίσεις του καθηγητή του να ακολουθήσει την κλασσική μουσική παιδεία και να σταματήσει να ασχολείται με «αυτούς τους ροκάδες», έκανε αυτό ακριβώς που δεν «έπρεπε».

Παίζοντας αρχικά άλτο σαξόφωνο συμμετείχε σε πολλά rock & blues μουσικά σχήματα και σε ανοιχτά jam sessions σε μουσικά clubs της Αθήνας στην δεκαετία του ’80. Συνέχισε την πορεία του ως session μουσικός σε διάφορα μουσικά σχήματα μέχρι το 1985, όπου ήρθε σε επαφή με την jazz. Συμμετέχει ενεργά στα jazz workshops που οργανώνονται στο θρυλικό Jazz Club του Μπαράκου στην Πλάκα από τον γνωστό πιανίστα Μάρκο Αλεξίου, τον κιθαρίστα Λάκη Ζώη και τον ντράμερ Γιώργο Τρανταλίδη. Η φρενήρης είσοδος των modal μουσικών δρόμων αλλάζει την μέχρι τότε πορεία του και τα ακούσματα των John Coltrane & Ornette Coleman διαδέχονται γρήγορα αυτά των John Lee Hooker & B.B. King.

Την ίδια εποχή είναι ιδρυτικό μέλος ενος jazz τρίο με τους Νίκο Τουλιάτο (κρουστά) και Δημήτρη Ντούτσουλη (κόντρα μπάσο). Το σχήμα εξερευνά τους αυτοσχεδιασμούς πάνω στους jazz μουσικούς δρόμους με το πάντρεμα βαλκανικών παραδοσιακών ήχων και συμμετέχει σχεδόν σε όλα τα φεστιβάλ και εκδηλώσεις της εποχής. Στο παλιό άλτο σαξόφωνο προστίθεται και το σοπράνο.

Το τρίο διαλύεται το 1987, όπου οι Ν. Τουλιάτος και Δ. Ντούτσουλης ακολουθούν επαγγελματική καριέρα σαν μουσικοί και ο Βασίλης παίρνει την απόφαση να παραμείνει ερασιτέχνης μουσικός ακολουθώντας άλλη επαγγελματική απασχόληση.

Λίγο καιρό μετά σχηματίζει το rock & blues γκρουπ «Μπάντα Χωρίς Όνομα» με τους παλιούς φίλους Νικήτα Μαυρογιάννη (πιάνο), Θανάση Κοσμά (κιθάρα), Αλέκο Αδαλή (μπάσο) και τον θρυλικό Βλαδίμηρο στα τύμπανα. Το άλτο σαξόφωνο έχει πιά αντικατασταθεί με τενόρο. Η «Μπάντα Χωρίς Όνομα» διανύει μια πολυετή πορεία στη περιοχή του Πειραιά, έχοντας ενα σταθερό και αυξανόμενο κοινό μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’90. Μετά την διάλυση του γκρουπ ο Βασίλης κλειδώνει τα σαξόφωνα στις θήκες τους και ασχολείται με την επαγγελματική του πορεία.

Μετά από περίπου 15 χρόνια έχουν μεσολαβήσει αμέτρητα ταξίδια, αρκετές επαγγελματικές αναζητήσεις στον χώρο της πληροφορικής, ένα μάστερ στην διοίκηση τεχνολογίας, 2 πανέμορφες κόρες και μια μετακόμιση απο τον Πειραιά στα ανατολικά προάστια της Αττικής.

Το απρόσμενο τηλεφώνημα από τον παλιό φίλο Σπύρο Βλασσόπουλο είναι το κλειδί που ανοίγει τις κλειστές θήκες των σαξόφωνων και πολύ γρήγορα ο Βασίλης εντάσσεται στους Past Perfect Genes, καθώς βρίσκει ξανά τα κίνητρα να παίξει rock & blues με μουσικούς που έχουν πάθος με την κλασική ροκ μουσική. Οι αναποδιές της "κρίσης" τον έχουν στείλει "προσωρινά" για (μόνιμη) δουλειά στην Αγγλία, όπου έχουν μεταφερθεί και τα σαξόφωνα για ευνόητους λόγους. Όμως, κρίση είναι, θα περάσει!

 

Αρχή
Αρχή