Αρχική σελίδα
Η ιστορία

Ποιοι παίζουν;
Τι παίζουν;
Που παίζουν;

Φωτογραφίες
Βίντεο
Ήχοι
Στίχοι

Σχόλια φίλων
Επικοινωνία

Φώτης Βαλλίνας

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963 και ναι, είναι αλήθεια, έπαιζε από μικρός ντραμς με τα διάφορα πλαστικά τάπερ για τύμπανα και για μπαγκέτες είχε κάτι ξύλινες κουτάλες από την κουζίνα της μάνας του. Το ’74 στην α΄ γυμνασίου, αγοράζει τους δύο πρώτους του δίσκους: Beatles, ο γνωστός μπλε διπλός δίσκος και Queen, "A Night at the Opera". Αυτό είναι, μαγεύεται, και από τότε συνεχίζει να αγοράζει από Who μέχρι Rolling Stones και από Cream μέχρι Deep Purple, Pink Floyd κ.ά.. Έχοντας το ρυθμό μέσα του, συνεχίζει να ενοχλεί τους γύρω του χτυπώντας το θρανίο του στο μάθημα, ή το τραπέζι στο σπίτι.

Στα 16 του αποκτά την πρώτη του ντραμς και φτιάχνει μαζί με τον αδελφό του Βασίλη στα πλήκτρα και τον ξάδελφό του Δημήτρη στην κιθάρα, τους «Yellow Band», μια μπάντα με ηλεκτρονικό κυρίως ήχο.

Στο Πανεπιστήμιο πλέον, το ’80, μαζί με δύο συμφοιτητές του, τους Δημήτρη Ρέπα (φωνή, κιθάρα) και Γιώργο Παπαπαναγιώτου (μπάσο) φτιάχνουν τους «Έγινε Λάθος». Η μπάντα αυτή διαρκεί όσο καιρό είναι όλοι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο με εμφανίσεις σε πάρτι, σε φεστιβάλ και στο Πανεπιστήμιο. Τα τραγούδια είναι κυρίως ξένα με ροκ ύφος, αλλά γράφουν και σε ελληνικό στίχο.

Μετά το Πανεπιστήμιο, στη δουλειά του πλέον, το ’90, καθηγητής φυσικός σε ιδιωτικό σχολείο, παίζει ντραμς με συναδέλφους στο μουσικό σχήμα «Οι Έσχατοι Έσονται Πρώτοι». Η μουσική είναι ελληνική έντεχνη και παίζουν στο σχολείο και σε πάρτυ.

Στη δεύτερη δουλειά του το ’99, πάλι ως καθηγητής φυσικός, σε άλλο ιδιωτικό σχολείο, συναντά τον Θάνο και μετά από πολλές κοινές εμφανίσεις με συναδέλφους στο σχολείο, σε εορτές και σε σχολικές εκδηλώσεις γνωρίζει τον έτερο συνάδελφο Πάνο και μετά τον Χάρη και μετά… η συνέχεια επί της οθόνης, δηλαδή επί της μουσικής σκηνής.

Ζει στην Αθήνα με 3 πολυαγαπημένες γυναίκες: την γυναίκα του και τις δύο κόρες του.

 

Αρχή
Αρχή