Αρχική σελίδα
Η ιστορία

Ποιοι παίζουν;
Τι παίζουν;
Που παίζουν;

Φωτογραφίες
Βίντεο
Ήχοι
Στίχοι

Σχόλια φίλων
Επικοινωνία

 

Συναυλίες - Παραστάσεις

Eπόμενη εμφάνιση:

...η μπάντα αλλάζει και προετοιμάζεται...
...η επόμενη εμφάνιση θα ανακοινωθεί εδώ...
Παλαιότερες εμφανίσεις (με χρονολογική σειρά):[μεσολαβούν δύο εμφανίσεις μετά την πανηδημία:
Στο Θησείο
Σε σχολείο της Αργυρούπολης]
(τα σχετικά θα προστεθούν σύντομα)

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Μετά την ατυχία της 21ης Φεβρουαρίου, η μπάντα επανέρχεται στο Μπαράκι στις 6 Μαρτίου 2020.
Αυτή τη φορά, το "κάψαμε"!!!

Σημείωση: το υπουργείο καταπολέμησης της μεταναστευτικής πολιτικής των ιών
ενημερώνει ότι οι ατμοί αιθανόλης απολυμαίνουν.
Στους ιούς που πνίγονται στην αιθανόλη
συγκαταλέγεται ο SARS-CoV-2
που προκαλεί τη λοίμωξη COVID-19.
Ως εκ τούτου, πιείτε άφοβα! 

Αυτά είναι, όμως: δεν ήπιατε αρκετά,
κι η χώρα "έκλεισε" λίγες μέρες αργότερα!


 


 

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020
(προγραμματισμένη εμφάνιση που δεν έγινε)


Τι μέρα κι αυτή...
Λόγω ανωτέρας βίας, αναγκαστήκαμε να αυρώσουμε την εμφάνιση την τελευταία στιγμή.
Αυτό, δεν μας είχε ξανατύχει!


 

 

 


 

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Για το καλωσόρισμα της νέας χρονιάς, η μπάντα εμφανίστηκε στον γνώριμο χώρο που την φιλοξένησε από τα πρώτα της βήματα. Το Μπαράκι της Διδότου γέμισε κόσμο και χαμόγελα (κάποιοι δεν βρήκαν θέση να καθίσουν)! Είδαμε παλιούς γνώριμους του fan club, αλλά και πολύ νέο κόσμο, που δεν μας είχε ακούσει ξανά. Η μπάντα έπαιξε με την βασική πενταμελή σύνθεσή της (δύο κιθάρες, μπάσο, πλήκτρα και τύμπανα - Γιάννης, Χάρης, Θάνος, Κώστας και Πάνος, αντίστοιχα), ενώ ήταν προγραμματισμένο να ακουστεί σε δύο κομμάτια και μια νέα γυναικεία φωνή (Λίνα Νταμάνη).
Μέχρι την τελευταία στιγμή, ο Χάρης και η Λίνα ήταν "άφωνοι" με τη γνωστή φαρυγγίτιδα της εποχής, ενώ ο Κώστας δεν είχε προλάβει σχεδόν καμμία πρόβα. Παρά ταύτα, η εμφάνιση είχε μεγάλη επιτυχία, με τη Λίνα να τραγουδάει τελικά το ένα από τα δύο κομμάτια της (έχουμε βίντεο) και τον Χάρη να βρίσκεται διαρκώς στα όρια της αφωνίας επί σκηνής (ας είναι καλά το αφέψημα του αξέχαστου Βασίλη, το οποίο του επέτρεψε να "βγάλει" τη βραδιά)!

Η παράσταση έχει βιντεοσκοπηθεί και το πλήρες βίντεο θα είναι διαθέσιμο προσεχώς. Με τα λάθη και με τα κοκοράκια... αυτά έχουν τα live! Ήδη έχουμε ανεβάσει κάποια κομμάτια της παράστασης στο YouTube.

Χαρήκαμε που χαρίσουμε και ζήσαμε πάλι όμορφες μουσικές στιγμές στον ωραίο και ζεστό αυτό χώρο. Εκ των υστέρων, η συγκεκριμένη παράσταση ήταν μία ακόμη στιγμή καμπής για την μπάντα: με την αποχώρηση του Πάνου αναθεωρούνται όλα και η μπάντα περνάει στην επόμενή της μουσική φάση. Παράλληλα, λίγους μήνες αργότερα, το Μπαράκι πρόκειται να αλλάξει και πάλι χέρια, κλείνοντας ένα μεγάλο κεφάλαιο της ιστορίας του!

Προβλέπονται ζυμώσεις και αλλαγές... Music is the best!

 


 

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Μια καλοκαιρινή εμφάνιση "για λίγους εκλεκτούς", ύστερα από πρόσκληση της τελευταίας στιγμής, σ' ένα χώρο όπου η ηχοληψία δίνει τα ρέστα της! Τα καταφέραμε, περάσαμε όμορφα, ακούγαμε και ακουγόμασταν. Η μπάντα έπαιξε με την τετραμελή σύνθεση (δύο κιθάρες, μπάσο, τύμπανα, χωρίς πλήκτρα), με κιθαριστικό ρεπερτόριο.
Ραντεβού από την επόμενη σεζόν!

 


 

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Με αφορμή τα 25 χρόνια λειτουργίας της OmniNet, που φιλοξενεί τον ιστοχώρο ppgband.gr... από καταβολής του, οι Past Perfect Genes εμφανίστηκαν στον νέο χώρο της εταιρείας, στη Δάφνη, εδραιώνοντας τις μεγαλύτερες μέχρι τώρα αλλαγές στη σύνθεση της μπάντας, με τον Πάνο πια σε μόνιμο ρόλο στα τύμπανα και τον Γιάννη στην lead κιθάρα. Με τη βασική πενταμελή σύνθεσή της, δυνατό ηλεκτρικό, πιο "κιθαριστικό" ήχο και δυνατά κομμάτια, υποστηριζόμενη από τα εξαιρετικά ηχοσυστήματα και τους φωτισμούς "created by OnmiNet" (αυτά έχουν οι επαγγελματίες...), η μπάντα απέσπασε το χειροκρότημα για άλλη μια φορά, από παλιούς και νέους fan. Υπάρχει βίντεο, θα ανέβει κι αυτό κάποια στιγμή! Ευχόμαστε καλή πορεία στην OmniNet, στον νέο χώρο της!

 


 

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Οι Past Perfect Genes "ξαναχτύπησαν" στο Μπαράκι της Διδότου στην Αθήνα κι αυτή τη φορά "χύπησαν" δυνατά, καθώς φάνηκε, με σημαντικές αλλαγές στη σύνθεση της μπάντας: ο Πάνος μετακινήθηκε από τη lead κιθάρα στα τύμπανα, προστέθηκε ο Γιάννης στην lead κιθάρα, άρχισε η συνεργασία με τη Χαρά στη φωνή... Λόγω της απουσίας πνευστών, ο ήχος ήταν αναγκαστικά πιο "ηλεκτρικός" και πιο "κιθαριστικός", κάτι που έδωσε αφορμές για πιο δυνατά κομμάτια. Με την ευκαιρία αυτή αλλάζει σιγά-σιγά το ρεπερτόριο και οι επόμενες εμφανίσεις αναμένονται πιο δυναμικές!!!

Ένα ιδιαίτερα ζωντανό κοινό γέμισε το Μπαράκι και είδαμε και πάλι πρόσωπα να λάμπουν, άλλους να σηκώνονται και να χορεύουν, πολλούς να τραγουδούν μαζί μας... Μια ακόμη όμορφη, ζεστή βραδιά!

 


 

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Οι Past Perfect Genes επανήλθαν στο "Μπαράκι της Διδότου" στην Αθήνα (Διδότου 3) ύστερα από μακρά απουσία λόγω απανωτών αλλαγών στη σύνθεση της μπάντας. Σημαντική προσθήκη, για πρώτη φορά στα τύμπανα, ο Γιάννης Μάργαρης. Η μπάντα εμφανίστηκε αυτή τη φορά με εξαμελές σχήμα (κιθάρες, μπάσο, τύμπανα, πλήκτρα και σαξόφωνο), σε ένα πρόγραμμα κλασικής ροκ, με την προσθήκη 1-2 "ιστορικών" κομματιών. Ήδη προετοιμάζονται πιο εκτεταμένες αλλαγές στο ρεπερτόριο, οι οποίες θα παρουσιαστούν στις εμφανίσεις που θα ακολουθήσουν.

 


 

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Οι Past Perfect Genes εμφανίστηκαν για άλλη μια φορά σε γνώριμο χώρο, στο "Μπαράκι της Διδότου" στην Αθήνα (Διδότου 3). Στο διάστημα από την τελευταία εμφάνιση της μπάντας, ο ήχος στο μπαράκι βελτιώθηκε σοβαρά με τον νέο ηχολήπτη. Θα έχουμε να το λέμε, ήταν ίσως η πρώτη φορά, εδώ και χρόνια σ' αυτή τη σκηνή, που ακούγαμε όλοι καθαρά τί παίζαμε, αλλά που και το κοινό άκουγε έναν ισορροπημένο ήχο (θερμά συγχαρητήρια Πασχάλη, ευχαριστούμε)!

Η μπάντα έπαιξε με μια σημαντική (αναγκαστική) τροποποίηση στη σύνθεση, με τον Μιχάλη Γεωργίου στα τύμπανα. Αυτό προκάλεσε αλλαγές στο ρεπερτόριο, δεν εμπόδισε όμως να παρουσιαστούν καινούρια ακούσματα από τη δουλειά των τελευταίων μηνών με κομμάτια που δεν είχαν παιχτεί σε live από τη μπάντα, όπως το ιστορικό Crossroads σε μια πιο σπάνια διασκευή του Eric Clapton (όχι την κλασική των Cream...), το Sweet Home Chicago και το Wake Up and Make Love With Me του Ian Dury... Βεβαίως, το ρεπερτόριο περιέλαβε και 4-5 "κλασικά" πια κομμάτια των PPG, αλλά ετοιμάζονται κι άλλα για το εγγύς μέλλον, τα οποία θα παρουσιαστούν σε πρώτη εκτέλεση την επόμενη φορά!!!

 


 

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Οι Past Perfect Genes εγκαινίασαν άλλη μια σεζόν στον γνώριμο χώρο της μουσικής σκηνής "Διδότου Stage" στην Αθήνα (Διδότου 3).

Ως συνήθως, το μπαράκι "τραβάει" τις αλλαγές, που κι αυτή τη φορά ήταν ενδιαφέρουσες: πρώτα-πρώτα, ο ίδιος ο χώρος άλλαξε όνομα και ιδιοκτήτη, διατηρώντας όμως την παράδοση μιας πρωτοποριακής μουσικής σκηνής στο κέντρο της Αθήνας (Νίκο, ευχόμαστε καλή πορεία, γιατί ο χώρος το αξίζει)! Από την πλευρά μας, για να μην σπάσουμε την παράδοση που μας θέλει, εδώ και 5 χρόνια, να παρουσιάζουμε στον ίδιο αυτό χώρο όλες τις σημαντικές αλλαγές στη μπάντα, επανήλθαμε μετά την αντικατάσταση της Μαρίας: η θέση στα πλήκτρα ανήκει πλέον στον Κώστα, το δε σαξόφωνο πέρασε στα χέρια του Μάνου, που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά με το συγκρότημα.

Οι φίλοι των Past Perfect Genes γέμισαν το μαγαζί και απόλαυσαν ένα πρόγραμμα ήδη ανανεωμένο, με τον καλύτερο ήχο που είχαμε ποτέ, κατά γενική ομολογία! Θα υπάρξει συνέχεια...

 

 


 

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Μια ακόμη εμφάνιση στη μουσική σκηνή δ3 της Αθήνας. Το κοινό απόλαυσε άλλη μια ζεστή βραδιά με δυνατά ροκ ακούσματα.
Κάτι μας δένει τελικά μ' αυτόν τον χώρο! Όλες οι αλλαγές της μπάντας έχουν παρουσιαστεί εδώ για πρώτη φορά. Οι Past Perfect Genes εμφανίστηκαν ξανά στο δ3 με πιο σύνθετο ρεπερτόριο, εξαμελή σύνθεση (τα δύο πνευστά επί τέλους παρόντα εκ νέου και πρώτη συμμετοχή του Δημήτρη στα τύμπανα), ενώ παράλληλα, αυτή ήταν και η τελευταία εμφάνιση της Μαρίας με τη μπάντα. Θα μας λείψεις, Μαρία!

 

 


 

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Οι Past Perfect Genes εμφανίστηκαν και πάλι στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του 12ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου, συμπληρώνοντας ένα χρόνο από την πρώτη συμμετοχή της Μαρίας στο σαξόφωνο, στον ίδιο χώρο. Η εμφάνιση ήταν μεσημεριανή, Κυριακή γαρ, και παρουσιάστηκε το νέο ρεπερτόριο με τη γνωστή αυθεντική ροκ αισθητική της μπάντας. Ο ήχος ήταν πολύ καλύτερος από πέρυσι, ο Πάνος κι ο Στράτος φρόντισαν γι' αυτό... Μαθητές και γονείς χόρεψαν, απόλαυσαν, χάρηκαν!

 


 

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Οι Past Perfect Genes επέστρεψαν στη σκηνή του δ3 στην οδό Διδότου, σε έναν χώρο που εδώ και χρόνια τους φιλοξενεί επάξια. Εγκαινίασαν τη νέα σεζόν με τροποποιήσεις στη σύνθεση της μπάντας, με νέο ντράμερ, με πιο λιτό και αυθεντικό ροκ ύφος, με την προσθήκη νέων κομματιών στο ρεπερτόριο, αλλά με τη γνωστή και αγαπητή ροκ αισθητική τους.
Με την εμφάνιση αυτή οι Past Perfect Genes έκαναν μια σημαντική (επι)στροφή στις ρίζες τους: η νέα φάση του μουσικού ταξιδιού τους χαιρετίστηκε από το ενθουσιώδες κοινό, με πολύ θερμά σχόλια για την εμφάνιση και ατελείωτους επαίνους, τόσο για τον Θεοδόση που κατάφερε σε ελάχιστες πρόβες να καλύψει ένα δίωρο πρόγραμμα από το εκτεταμένο ρεπερτόριο της μπάντας, όσο και για τη Μαρία, η οποία κατάφερε να παίξει "ταυτόχρονα" πιάνο και σαξόφωνο! Η αδυναμία του Παναγιώτη να συμμετάσχει (εργάζεται προσωρινά εκτός Αθηνών) δεν επέτρεψε να παρουσιαστούν αυτή τη φορά κομμάτια με πλήρες brass section, αλλά ...καλομελέτα κι έρχεται!!!

 


 

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Οι Past Perfect Genes έκαναν μια έκτακτη εμφάνιση με τη αρχική τετραμελή τους σύνθεση (Θάνος-Πάνος-Φώτης-Χάρης), συμμετέχοντας στην ανοικτή συναυλία αλληλεγγύης που διοργάνωσε ο σύλλογος γονέων του 12ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για να καλυφθεί ένα μέρος του ποσού που απαιτείται για τη χειρουργική επέμβαση σε έναν μαθητή, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβατό πρόβλημα υγείας. Στη συναυλία συμμετείχαν επίσης οι Magic De Spell.

Ο σύλλογος γονέων μάς ενημέρωσε ότι το ποσό που συγκεντρώθηκε πλησίασε τις 3.000 Ευρώ!

 

Χαρακτηριστική η παρακάτω φωτογραφία, από το δάπεδο της αυλής:

 


 

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Οι Past Perfect Genes επέστρεψαν στο δ3 για μια εμφάνιση που κλείνει τη σεζόν 2012-13 ολοκληρώνοντας έναν ακόμη κύκλο: η μπάντα έπαιξε με τα 4 βασικά μέλη, με την προσθήκη των πνευστών της Μαρίας και του Παναγιώτη, αλλά για πρώτη φορά χωρίς τον Σπύρο και τη Μαίρη. Το κενό στο πιάνο αναπλήρωσε προσωρινά (και επάξια) η Μαρία, όσο το επέτρεπαν οι ανάγκες στο σαξόφωνο... Η σκηνή δεν μας χώρεσε όλους και έτσι ο Πάνος κι ο Χάρης έπαιξαν και τραγούδησαν κάτω από τη σκηνή, με τα πλήκτρα, το rhythm section και το brass section επάνω!
Πνέουν άνεμοι αλλαγής! Στην παρουσίαση της μπάντας, ο Χάρης ανακοίνωσε ότι ο Φώτης αναλαμβάνει έναν πιο επιτελικό ρόλο στους PPG, παίρνοντας πάνω του τις δημόσιες σχέσεις και "παραδίδοντας" τις μπαγκέτες του στη νέα γενιά, μια αλλαγή που είχε συμφωνηθεί προ μηνών. Σε μια συγκινητική στιγμή, ευχαριστώντας τον Φώτη για την πολύχρονη προσφορά του, οι Past Perfect Genes τού χάρισαν, επί σκηνής, το πρώτο συλλεκτικό μπλουζάκι PPG, εμπνευσμένο από την αφίσα του Στράτου Λεμπέση για την εκδήλωση! Παλιοί φίλοι της μπάντας ήδη δήλωσαν ότι θέλουν το μπλουζάκι!!!
Το κοινό, ζεστό και ενθουσιώδες όπως πάντα, χόρεψε στους γνώριμους ροκ ρυθμούς των PPG με κέφι που κράτησε 2,5 ώρες, δείχνοντας την αγάπη του στη μπάντα, αφού επέμενε για 4 μπιζαρίσματα!!!

 


 

Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Μια ακόμη ιστορική εμφάνιση, σε έναν ιστορικό χώρο...

Οι Past Perfect Genes επέστρεψαν στην ανακαινισμένη μουσική σκηνή του κέντρου της Αθήνας δ3, για μια εμφάνιση που δεν ανακοινώθηκε ευρύτερα, αφού πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά για τα 35 χρόνια της αποφοίτησης της γενιάς του 1978 από το Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης. Στη βραδιά έπαιξε και μια ρεμπέτικη κομπανία, στην οποία συμμετέχει άλλος ένας από τους συμμαθητές του Θάνου, του Σπύρου και του Χάρη.

Η εμφάνιση αυτή έμελλε να είναι ιστορική από πολλές απόψεις: πρώτα-πρώτα, δεν ξεχνάμε ότι από αυτόν τον χώρο ξεκίνησε ουσιαστικά η πρόσφατη ιστορία των PPG! Το νέο και όμορφα ανακαινισμένο δ3 (μπράβο και πάλι στην Αφροδίτη για το μεράκι της) υποδέχθηκε 37 αγαπημένους συμμαθητές, από τους οποίους οι περισσότεροι είχαν να δουν τους τότε "LL Band" επί σκηνής από ...το 1978! Σε μια συγκινητική στιγμή, στα μπιζαρίσματα, τη θέση του Φώτη στα τύμπανα πήρε για το Hotel California ο ...έτερος Καππαδόκης εκείνης της εποχής, Γιώργος Βλαβιανός, επανενώνοντας ξανά για λίγα λεπτά το συγκρότημα του σχολείου, 35 ολόκληρα χρόνια μετά. Τα φλας άστραψαν! Η εμφάνιση αυτή υπήρξε ιστορική και για έναν ακόμη λόγο: ήταν η τελευταία εμφάνιση των PPG με τον Σπύρο, ο οποίος, λίγες μέρες αργότερα, δήλωσε ότι αποχωρεί (όπως και η Μαίρη, που δεν εμφανίστηκε στο δ3).


 


 

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Μία φορά δεν είναι ποτέ αρκετή... Οι Past Perfect Genes επέστρεψαν στη φιλόξενη σκηνή του ANTart με οκταμελή σύνθεση και παρουσίασαν ένα αφιέρωμα στους Rolling Stones, με άλλες αναφορές σε μεγάλους της ροκ μουσικής, καθώς και δικές τους συνθέσεις.
Οι κιθάρες, τα πνευστά, οι φωνές, τα πλήκτρα και το rhythm section του σχήματος δημιούργησαν μια γνήσια ηλεκτρική βραδιά. Στο κοινό βρέθηκαν πολλοί νέοι φίλοι, που "καταφχαριστήθηκαν", σύμφωνα με ένα από τα σχόλια... Η βραδιά συνεχίστηκε με την καθιερωμένη εμφάνιση των ΑΝΤart Band και το "παράξενο", όπως οι ίδιοι λένε, πρόγραμμά τους!
Στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς, συλλέξαμε και πάλι συσκευασμένα τρόφιμα (ρύζι, μακαρόνια, όσπρια), που παραδόθηκαν στην κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση “AKTEIN”.

 


 

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Ένα ολιγομελές τμήμα της μπάντας, ως "Past Perfect Genes Unplugged" εμφανίστηκε το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013 στο Red Dot, στο Γκάζι, με φυσικό ήχο! Συμμετείχαν η Μαρία (φωνή, σαξόφωνο), ο Χάρης (φωνή, ακουστική κιθάρα, φυσαρμόνικα) και ο Πάνος (φωνή, ακουστική & σόλο κιθάρα).

Το τρίο δοκίμασε κομμάτια που δεν έχουν παιχτεί σε ηλεκτρική έκδοση και έπαιξε ακουστικές διασκευές γνωστών κομματιών του ρεπερτορίου. Επίσης, για πρώτη φορά δοκιμάστηκε σε συναυλία η μικρή κονσόλα Zoom του Πάνου, στα χέρια του Στράτου Λεμπέση, ο οποίος αφιέρωσε ώρες δουλειάς, μαζί με τον Πάνο, προκειμένου ο ήχος να βγει (και να ηχογραφηθεί) σωστά. Δεν πέτυχαν όλα όπως θα τα θέλαμε, αλλά το βήμα υπήρξε σημαντικό και θα έχει συνέχεια!.Ακόμη, η εμφάνιση έδειξε και μια άλλη διάσταση: η μουσική άρεσε σε ένα εντελώς άγνωστο κοινό (παραβρέθηκαν μόνο ο Θάνος και λίγοι φίλοι), επομένως δημιουργήθηκε η σκέψη για ένα πιο οργανωμένο unplugged πρόγραμμα με όλη τη μπάντα, ή με μεγαλύτερο μέρος της. Εξετάζεται!!!

 


 

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Οι Past Perfect Genes εγκαινίασαν τις εμφανίσεις τους για το 2013, ανοίγοντας τη βραδιά για τους ANTart Band στη νέα μουσική σκηνή ANTart της Γλυφάδας. Ένας εξαιρετικός χώρος, σχεδιασμένος από μουσικούς για μουσικούς, με προσεγμένη ακουστική επαγγελματικής μουσικής σκηνής. Μια ευτυχία: να παίζεις ακούγοντας καθαρά τι παίζεις, γνωρίζοντας ότι το κοινό ακούει αυτό που θέλεις να ακουστεί (μπράβο στους ΑΝΤart Band που έφτιαξαν μια τόσο όμορφη μουσική σκηνή)!

Η μπάντα εμφανίστηκε για πρώτη φορά με brass section, με τη Μαρία Αφεντουλίδη στο σαξόφωνο και τον Παναγιώτη Πετρόχειλο στην τρομπέτα (στο παρθενικό του live με τους PPG), προσθέτοντας μια νέα διάσταση στον ήχο!

(στη φωτογραφία, από αριστερά:
Μαίρη Πέτροβιτς-vx, Παναγιώτης Πετρόχειλος-tr, Θάνος Πετρόπουλος-bs, Μαρία Αφεντουλίδη-sx)

Το αγαπημένο κοινό των Past Perfect Genes πλημμύρισε το ANTart με ενθουσιασμό και κέφι. Ως κοινωνική προσφορά, συλλέξαμε μία μεγάλη κούτα με ξηρά τροφή (ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια) που παραδόθηκε στην Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ΑΚΤΕΙΝ.

Περισσότερες φωτογραφίες από τη συναυλία θα αναρτηθούν σύντομα σε ειδικό άλμπουμ online!

 


 

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Οι Past Perfect Genes εμφανίστηκαν στα "μακρινά" νότια προάστια για μία ακόμη βραδιά στο bar Friends, στο Λαγονήσι, την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012, κλείνοντας τις εμφανίσεις του 2012. Παρά τις αναποδιές (ευτυχώς κυρίως τεχνικές - ως γνωστόν, η τεχνολογία δεν υποτάσεται πάντοτε στις επιθυμίες του χρήστη!), ο ήχος των 8 μουσικών δημιούργησε μια πανδαισία ηχοχρωμάτων, για πρώτη φορά με δύο σαξόφωνα: ο ξενιτεμένος μας Βασίλης φύσηξε στο τενόρο του μαζί με τη Μαρία που φύσηξε στο άλτο της! Με brass section η μπάντα, αυτή τη φορά! Και σ' ανώτερα!! 

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Οι Past Perfect Genes έκαναν μια έκτακτη εμφάνιση στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου, στο πλαίσιο της σχολικής γιορτής.

Μια ευκαιρία για κάποιες πρωτιές και για κάποιες αναμνήσεις: η μπάντα είχε να παίξει σε σχολικό περιβάλλον από την τελευταία της εμφάνιση στο "Blue Note" του Κολλεγίου με νέο -τότε- άνεμο στο πρόσωπο του Σπύρου (4-4-2009)! Αυτή την Κυριακή, ως "νέος άνεμος", φύσηξε για πρώτη φορά με τη μπάντα σε συναυλία η Μαρία Αφεντουλίδη στο σαξόφωνο. Επίσης για πρώτη φορά ο Φώτης έπαιξε σε συναυλία με την ηλεκτρονική ντραμς (προσπάθησε να τα σπάσει τα τύμπανα, αλλά αυτά δεν του έκαναν τη χάρη, μόνο το ένα λύθηκε από τη βάση του και ξαναστήθηκε ηρωϊκά από τον Πάνο ...σε δευτερόλεπτα, εν μέσω κομματιού). Εξ ίσου ηρωϊκά, ο Πάνος έκανε απίστευτη δουλειά για το στήσιμο της σκηνής, επικουρούμενος από τον Στράτο Λεμπέση.

Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν ένα χορευτικό πρόγραμμα που σκόρπισε κέφι!


Περισσότερες φωτογραφίες από τη συναυλία στις "Φωτογραφίες"!

 


 

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Οι Past Perfect Genes εμφανίστηκαν ξανά στην περιοχή των "μακρινών" νοτίων προαστίων με μια βραδιά στο bar Friends, στο Λαγονήσι, την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012. Επειδοσιακή συναυλία, με μία χορδή του μπάσου σπασμένη και διάφορες αλχημείες για να επισκευαστεί στο διάλειμμα, αν και το κοινό, απτόητο, έδειξε ότι πέρασε καλά όπως πάντα.


 


 

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Οι Past Perfect Genes εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο Chill Out, στον Χολαργό, την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012. Ένας χώρος στον οποίο παίζεται ποιοτική blues και rock μουσική φιλοξένησε νέα και παλιά αγαπημένα ακούσματα της μπάντας, σε ένα σχεδόν τρίωρο πρόγραμμα!
Στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς, συγκεντρώθηκαν φάρμακα και φαρμακευτικό υλικό που παραδόθηκε στους Γιατρούς του Κόσμου.

 


 

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Οι Past Perfect Genes εγκαινίασαν τη νέα σεζόν με μια ακόμη εμφάνιση στο Lazy club, με ανανεωμένο ρεπερτόριο, γι' αυτή τη φορά χωρίς τον ...ξενιτεμένο σαξοφωνίστα! Μια δυνατή βραδιά, σε μία από τις σκηνές με τον καλύτερο ήχο, με φίλους που αψήφισαν τη γκρίνια των καιρών και διασκέδασαν... ορμητικά!
Με την εμφάνιση αυτή οι Past Perfect Genes στήριξαν την Εθελοντική Εργασία Αθήνας που διατηρεί έναν ξενώνα στα Κάτω Πατήσια. Η συμμετοχή του κοινού ήταν σημαντική: συγκεντρώθηκε μία κούτα με καθαριστικά σπιτιού και πέντε σακούλες του σούπερ μάρκετ με τρόφιμα, που παραδόθηκαν στους εθελοντές της ομάδας.


 


 

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Οι Past Perfect Genes επέστρεψαν στη μουσική σκηνή του Lazy club την Τρίτη του Πάσχα, για μια βραδιά γεμάτη rock ακούσματα από την πλήρη σύνθεση της μπάντας: με τη Μαίρη στα φωνητικά και σε σόλο κομμάτια, αλλά και με τη συμμετοχή του ...ξενιτεμένου μας (για δουλειά στην Αγγλία) σαξοφωνίστα! Μια ακόμη δυνατή βραδιά για τους θαμώνες, σε έναν χώρο σχεδιασμένο για σωστό, γεμάτο ήχο. Ένα δίωρο πρόγραμμα που ενθουσίασε παλιούς και νέους φίλους!
Για μία ακόμη φορά, οι Past Perfect Genes στήριξαν τον σύλλογο Το Χαμόγελο του Παιδιού, που βρέθηκε εκεί για να συλλέξει τον οβολό του κοινού.

 


 

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Στην πρώτη τους μακρινή εκτός έδρας εξόρμηση, οι Past Perfect Genes έδωσαν μια συναυλία στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας, με το βασικό πενταμελές σχήμα και τη Μαίρη Πέτροβιτς στα φωνητικά και σε σόλο κομμάτια στο δεύτερο μέρος. Η συναυλία διοργανώθηκε από την α΄ τάξη του Γ.Ε.Λ. Μεγαλόπολης στο club Defacto Plus και σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Με τον δυνατό ήχο των PPG και την άριστη υποδομή του χώρου (τι μπάσα!), το κοινό ροκάρισε και χόρεψε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Αυτό θα ξαναγίνει!

 


Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Οι Past Perfect Genes, για άλλη μια φορά στην Ανατολική Αττική, έκαναν μια έκτακτη εμφάνιση στο Saronida Tennis Club την Παρασκευή 16 Μαρτίου. Έξοχη δουλειά από τον Αναστάση (S-Lab Studios), που έδωσε τα ρέστα του σε μια δύσκολη ηχοληψία (γύρω-γύρω τζάμια!). Ένας πανέμορφος χώρος, που θα μπορούσε να ζωντανέψει δυνατά το καλοκαίρι, με κανονική συναυλία ανοικτού χώρου στην πισίνα!


Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Οι Past Perfect Genes στήριξαν τις εκδηλώσεις του ΚΕΘΕΑ-Νόστος πλαισιώνοντας την έκθεση ζωγραφικής «Ορίζοντες» με μια δωρεάν συναυλία το μεσημέρι της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου 2012, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, στο όμορφο κτίριο του Παλαιού Ταχυδρομείου της οδού Φίλωνος. Με τα κλασικά ροκ ακούσματα των PPG, ο νεοκλασικός χώρος του Παλαιού Ταχυδρομείου ξαναέζησε …πολύβουες στιγμές. Πολλά συγχαρητήρια στον ηχολήπτη, που κατόρθωσε το ...ακατόρθωτο: να φτιάξει ήχο στο αίθριο του κτιρίου! Ιδού αυτό:

 


Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Οι PPG εξόρμησαν για πρώτη φορά στα "μακρινά" περίχωρα της Αθήνας, με μια εμφάνιση στην Ανάβυσσο, στο μουσικό μπαρ Oka Kope. Το πενταμελές βασικό σχήμα συνόδευσε η Μαίρη Πέτροβιτς στα φωνητικά και σε σόλο κομμάτια.

 


21 Οκτωβρίου 2011

Οι PPG εγκαινίασαν τη χειμερινή συναυλιακή τους εξόρμηση με μια δυναμική ροκ εμφάνιση στο ιστορικό club Κύτταρο, στην Αθήνα. Σημαντικά ροκ κομμάτια των 60's και 70's συνοδεύτηκαν από funky, blues και punk rock πινελιές, αλλά και από πρωτότυπα κομμάτια του σχήματος σε ένα σετ που θύμισε τις διαφορετικές τάσεις της πιο σημαντικής μουσικής του εικοστού αιώνα. Στο πενταμελές σχήμα προστέθηκε η Μαίρη Πέτροβιτς στα φωνητικά και σε σόλο κομμάτια, ανανεώνοντας εν μέρει το ρεπερτόριο, ενώ παρουσιάστηκαν σε πρώτη εκτέλεση και δύο νέες συνθέσεις των PPG.
Τη συναυλία άνοιξαν, ένα χρόνο μετά την πρώτη τους εμφάνιση, οι καταπληκτικοί Bombing The Avenue με τον σκληρό εναλλακτικό τους ήχο.

Με τη συναυλία αυτή, οι Past Perfect Genes στήριξαν τον σύλλογο Το Χαμόγελο του Παιδιού, που βρέθηκε εκεί για να συλλέξει τον οβολό του κοινού! Καλή δύναμη στο έργο τους!!!

 


14 Μαΐου 2011

Με την πενταμελή σύνθεσή τους, οι PPG έκαναν μια έκτακτη εμφάνιση, την πρώτη τους σε ανοικτό χώρο, στο Περιβαλλοντικό Φεστιβάλ του "Δράση Τώρα" στο Μοσχάτο, με ροκ πρόγραμμα, αποσπώντας το χειροκρότημα του τοπικού κοινού (μάλιστα σε βραδιά ...τελικού της Eurovision, εν μέσω πανελληνίων εξετάσεων!), καθώς και κάποιων σταθερών φίλων που ήρθαν από το κέντρο της Αθήνας, ή μέχρι και από την άλλη άκρη του λεκανοπεδίου, για να τους απολαύσουν.

 


28 Απριλίου 2011

Με την εξαμελή σύνθεσή τους, οι PPG εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο Mike's Irish Bar, στους Αμπελοκήπους, με ένα κλασικό ροκ πρόγραμμα. Ο ζεστός χώρος και η ιρλανδική μπύρα έκαναν το θαύμα τους: για μια ακόμη φορά, το κοινό λικνίστηκε στα ακούσματα των κομματιών από τις χρυσές δεκαετίες 1960 και 1970.

 


27 Μαρτίου 2011

H μπάντα για πρώτη φορά στα δυτικά προάστια με μια εμφάνιση στον όμορφο χώρο του Woltz Bar Cafe, στην Πετρούπολη, με την πενταμελή σύνθεση χωρίς σαξόφωνο.

 


26 Φεβρουαρίου 2011

H μπάντα για πρώτη φορά στο Rodeo Live Club για ένα "rock party", με την πλήρη εξαμελή σύνθεσή τους και τις PPG Girls! Όλοι χάρηκαν το "ορθάδικο" στυλ του ιστορικού κλαμπ, λικνίστικαν ή χόρεψαν ξέφρενα, ενώ κυκλοφόρησαν και κάποιοι με πολύχρωμες περρούκες επί σκηνής (αποκριάτικα πράματα)!
Τη βραδιά άνοιξαν οι Bombing The Avenue, με τον γνώριμο, ζεστό ήχο τους και την αστείρευτη ενέργειά τους. Έπειτα, οι PPG παρουσίασαν ένα δυνατό χορευτικό πρόγραμμα, με ροκ εκτελέσεις γνωστών κομματιών των χρυσών δεκαετιών 60's και 70's, ενώ παρουσιάστηκαν και κάποια πιο πρόσφατα κομμάτια.

 


29 Δεκεμβρίου 2010

H μπάντα επιστρέφει στο "Αισώπου Μύθος" για μια ακόμη βραδιά γνήσιας ροκ μουσικής. Για πρώτη φορά, οι PPG παρουσιάζουν όλα τα δικά τους κομμάτια στο πρώτο μέρος και, σε ένα διαδραστικό εγχείρημα, αφήνουν τους θεατές να επιλέξουν οι ίδιοι τα ακούσματα του δεύτερου μέρους, με μια "ψηφοφορία" στο διάλειμμα (το "φηφοδέλτιο" περιλαμβάνει 50 κομμάτια από το ρεπερτόριο, πέραν εκείνων που παρουσιάστηκαν στο πρώτο μέρος). Για άλλη μια φορά -φαίνεται πως το θέλει ο χώρος- η συναυλία κλείνει σχεδόν στο τρίωρο!

 


10 Δεκεμβρίου 2010

Σε ένα "πείραμα" θεματικού προγράμματος με παλιό και με ανανεωμένο ρεπερτόριο, οι PPG επιστρέφουν στο Μπαράκι του Βασίλη για να αναδιηγηθούν, με το δικό τους ιδιαίτερο ύφος, τον μύθο των ηλεκτρικών blues, με τη βασική πενταμελή σύνθεση της μπάντας.

 


18 Σεπτεμβρίου 2010

Οι PPG ξεκινούν τη φθινοπωρινή σεζόν με μια ακόμη εξαιρετική εμφάνιση στο Κύτταρο. Μαζί τους και πάλι οι PPG Girls, που φαίνεται ότι ξεπέρασαν γρήγορα το στάδιο του "guest" και οδεύουν ολοταχώς προς μόνιμη ένταξη στο συγκρότημα!
Τη βραδιά ανοίγουν επαξίως οι Bombing the Avenue, με τον απίστευτο δεκάχρονο Jay στα τύμπανα, στην πρώτη τους δημόσια εμφάνιση. Η παράσταση βιντεοσκοπείται επαγγελματικά, με ήχο απευθείας από την κονσόλα. Ορισμένα κλιπ είναι διαθέσιμα στην ενότητα Βίντεο. Μπορείτε επίσης να ακούσετε ηχογραφημένα κομμάτια από αυτή τη συναυλία στην ενότητα Ήχοι.

 


21 Ιουνίου 2010

Με αφορμή την ευρωπαϊκή ημέρα γιορτής της μουσικής (εαρινή ισημερία), οι PPG για πρώτη φορά:

- εμφανίζονται στο θρυλικό Κύτταρο, έναν χώρο γεμάτο ιστορίες...
- συμμετέχουν σε μια έκτακτη ομαδική συναυλία με δύο μπάντες schoolwave, τους Quaich και τους Another Little Girl Under The Sea,
- εμφανίζονται με την προσθήκη "back-up vocals" (οι PPG Girls ξεκινούν την καριέρα τους!).

Φωτογραφίες της συναυλίας βγάζει ο Αλέξης Αργύρης -μπορείτε να φυλλομετρήσετε το πανέμορφο άλμπουμ του:

Past Perfect Genes by Alexis Argyris | Make Your Own Book

Η αφίσα της βραδιάς είναι δημιούργημα των Quaich. Για να μην χαλάσει η παράδοση, δεν υπάρχει (ακόμη) φωτογραφία των PPG Girls για την αφίσα!

 


30 Απριλίου 2010

Άλλη μια αξέχαστη εμφάνιση στον "Αίσωπο", με τους "γνωστούς-αγνώστους" του fan club να φέρνουν μέχρι και ...λουλούδια για να πετάξουν επί σκηνής! Παρά τρίχα το πρόγραμμα παρέμεινε rock και δεν ...εξετράπη προς το βαρύ λαϊκό (μάλλον επειδή το σαξόφωνο μπουζούκι δεν γίνεται...)! Η μπάντα σε άψογη φόρμα, με το εξαμελές σχήμα να έχει πια "δέσει".

 


16 Απριλίου 2010

Επιστροφή σε μια σκηνή που είναι πια οικεία: για έκτη φορά, ένα χρόνο μετά την πρώτη τους εμφάνιση στο Μπαράκι του Βασίλη, η εξαμελής -πλέον- μπάντα μαγεύει για άλλη μια φορά το κοινό, που δεν λέει να τους αφήσει να φύγουν! Μάλλον το σαξόφωνο "φταίει"...

 


28 Φεβρουαρίου 2010

Στο Lazy Club, στα Βριλήσσια. Μεγάλο μέρος της συναυλίας βιντεοσκοπήθηκε με ερασιτεχνική κάμερα. Παρά τη μέτρια ποιότητα εγγραφής του ήχου, ορισμένες εκτελέσεις αξίζουν (για παράδειγμα, το Blues Foireux De La Copine), σε μια σκηνή σχεδιασμένη για δυνατή live μουσική! Μέχρι και από το ...Λονδίνο ήρθε κάποιος, ειδικά για τους PPG!

 


19 Φεβρουαρίου 2010

Τελικά, κάθε φορά που προστίθεται και κάποιος στους PPG, δεν υπάρχει φωτογραφία από live για την επόμενη αφίσα... Στο "Μπαράκι", το συγκρότημα εμφανίστηκε για πρώτη φορά με 6 μέλη (στην αφίσα απεικονίζονται μόνον οι 5), αλλά ο "guest" Βασίλης με το σαξόφωνό του έκανε αισθητή την παρουσία του και ...ενσωματώθηκε πάραυτα!

Ενθουσιώδης, η αποδοχή από το κοινό!

 


29 Δεκεμβρίου 2009

Άλλη μια εμφάνιση στo μπαρ Αισώπου Μύθος, στου Ψυρρή. Χωρίς να το φαντάζεται κανείς, η εμφάνιση αυτή έμελλε να είναι η τελευταία της πενταμελούς σύνθεσης του συγκροτήματος. Όπως πάντα στον "Αίσωπο", η βραδιά τράβηξε μέχρι αργά, ο κόσμος το διασκέδασε πολύ!

Η αφίσα της εκδήλωσης:

 


6 Νοεμβρίου και 18 Δεκεμβρίου 2009

Δύο ακόμη εμφανίσεις στο Μπαράκι του Βασίλη, χωρίς "απώλειες", αυτή τη φορά!

Στις αφίσες των εκδηλώσεων χρησιμοποιήθηκε φωτογραφία που προέρχεται από την εμφάνιση του Μαΐου:
ο Φώτης κρύβει το σπασμένο αριστερό του χέρι, αλλά δίνει ρέστα με το δεξί!

 

 


15 Μαΐου 2009

Η δεύτερη αυτή εμφάνιση στο Μπαράκι του Βασίλη, εδραιώνει το πενταμελές σχήμα. Η συναυλία λίγο έλειψε να μην πραγματοποιηθεί, γιατί ο Φώτης είχε το ένα χέρι ραγισμένο (έπαιξε με νάρθηκα στο ένα χέρι και μπαγκέτα στο άλλο), και ο Χάρης το ίδιο πρωί είχε "σκάσει" με το στέρνο σε ένα σκαλί κρατώντας τον τρίχρονο γιο του στα χέρια (η αναπνοή του τραγουδιστή ήταν δύσκολη...). Έγινε πάντως μια από τις καλύτερες εμφανίσεις, ο κόσμος δεν έλεγε να φύγει... Υπάρχουν φωτογραφίες (και μια ηχογράφηση που θα παραμείνει για ...εσωτερική χρήση)!

Απόσπασμα από το πρόγραμμα του "Βασίλη":


Και η αφίσα της εκδήλωσης (η φωτογραφία που χρησιμοποιήθηκε είναι από την πρώτη εμφάνιση των PPG στο "Μπαράκι", την πρωταπριλιά, τη στιγμή που ο ίδιος ο Βασίλης καλωσορίζει το κοινό και παρουσιάζει το συγκρότημα, ακουμπισμένος στη ράμπα της σκάλας):

 


2 Μαΐου 2009

Στo μπαρ Αισώπου Μύθος, στου Ψυρρή. Το βασικό τετραμελές σχήμα, σε μια θερμή εμφάνιση!

 


4 Απριλίου 2009

Στo περίπτερο Blue Note, στο Κολλέγιο Αθηνών, στο πλαίσιο του ετήσιου "Πανηγυριού" που διοργανώνεται από τους μαθητές του σχολείου. Το νέο πενταμελές σχήμα, με παράδοση ετών στη συγκεκριμένη σκηνή, από την οποία ξεκίνησε το 2003 με την αρχική μορφή του "συγκροτήματος των καθηγητών"!

 


1 Απριλίου 2009

Στo Μπαράκι του Βασίλη, στα Εξάρχεια. Για πρώτη φορά εμφανίζονται οι PPG με τον Σπύρο στα πλήκτρα, σε μια από τις πιο αγαπημένες μουσικές σκηνές της Αθήνας. Δεν υπήρχε χρόνος ούτε για ομαδική φωτογράφιση, κι έτσι η αφίσα της συναυλίας εμφάνιζε μόνο τα 4 αρχικά μέλη...

Φωτογραφίες της παράστασης βγάζει ο Δημήτρης Μαγαράκης. (Λεπτομέρειες για τη φωτογραφική κάλυψη των PPG επί σκηνής -και αλλού- θα βρείτε στις Φωτογραφίες.)

 


30 Ιανουαρίου 2009

Στην κρεπερί Κλάξον, στον Πειραιά (Καμίνια). Το βασικό τετραμελές σχήμα, σε μια low volume εμφάνιση δύο ωρών, με ενθουσιώδη ανταπόκριση του κοινού.

 


5 Ιανουαρίου 2009, πρώτη live εμφάνιση

Στο Lazy Club, στα Βριλήσσια. Εμφανίστηκε το βασικό τετραμελές σχήμα (ΧΚ, ΘΠ, ΦΒ, ΠΠ) με μικρό δείγμα από το ρεπερτόριο.