Αρχική σελίδα
Η ιστορία

Ποιοι παίζουν;
Τι παίζουν;
Που παίζουν;

Φωτογραφίες
Βίντεο
Ήχοι
Στίχοι

Σχόλια φίλων
Επικοινωνία

Το συγκρότημα αποτελούν σήμερα (με σειρά ...αρχαιότητας!) οι:

Θάνος Πετρόπουλος (μπάσσο)
Χάρης Καζλαρής (φωνή, ρυθμική κιθάρα, φυσαρμόνικα)
Πάνος Παπαστεργίου (τύμπανα)
Κώστας Κούσης (πλήκτρα)
Γιάννης Νεγρεπόντης (σόλο κιθάρα, φωνή)
Ετοιμάζεται συνεργασία με τη Χαρά Κολαΐτη (φωνή, φωνητικά)

"Συνεργαζόμενα" μέλη μπορεί να θεωρήσει κανείς ότι είναι οι δύο πνευστοί της παρέας:
Βασίλης Μωραϊτίνης (σαξόφωνα, αραιά και πού, πολύ αραιά πια...)
Παναγιώτης Πετρόχειλος (τρομπέτα, εάν το απαιτούν οι ανάγκες για live)

O γραφίστας Στράτος Λεμπέσης, φίλος του συγκροτήματος, συμβάλλει βοηθώντας ποικιλότροπα (στήσιμο και ηχοληψία για τις εμφανίσεις, αφίσες, λογότυπο...).

Παραμένουν fan των PPG και καλοί φίλοι: ο Φώτης Βαλλίνας (ντράμερ του συγκροτήματος από το 2004 μέχρι τον Ιούνιο του 2013), ο Θεοδόσης Οικονόμου (ντράμερ από τον Ιούλιο του 2013 έως τον Φεβρουάριο του 2014), η Μαρία Αφεντουλίδη (σαξοφωνίστα από τον Δεκέμβριο του 2012 / πιανίστα από τον Ιούνιο του 2013, μέχρι τον Μάϊο του 2014), ο Δημήτρης Φωτόπουλος (ντράμερ του συγκροτήματος από τον Φεβρουάριο του 2014 και έπειτα), ο Μιχάλης Γεωργίου (ντράμερ που αντικατέστησε τον Δημήτρη για ένα μικρό διάστημα τέλη 2014-αρχές 2015), ο Γιάννης Βερούχης (ντράμερ που επίσης συνεργάστηκε για ένα εξάμηνο το 2015) και ο Γιάννης Μάργαρης (ντράμερ μέχρι το φθινόπωρο του 2016).

H πλήρης ιστορία της μπάντας με όσους έχουν συνεργαστεί, από καταβολής μέχρι σήμερα, συνοψίζεται εδώ (για υψηλότερη ανάλυση, δεξί κλικ, αποθήκευση ως... και θα λάβετε το αρχείο εικόνας σε μορφή png):


Οι τέσσερεις της αρχικής σύνθεσης (από αριστερά: ΠΠ, ΧΚ, ΦΒ, ΘΠ) στην παρακάτω φωτογραφία, από την πρώτη τους εμφάνιση στο "Μπαράκι του Βασίλη" στα Εξάρχεια (2009). (Φωτογραφία: +Δημήτρης Μαγαράκης)

Πάνος Παπαστεργίου Χάρης Καζλαρής το κοντό χέρι του Χάρη Καζλαρή Φώτης Βαλλίνας Thanos το μακρύ χέρι του Χάρη

Μια εξαμελής σύνθεση του συγκροτήματος (από αριστερά: Βασίλης, Σπύρος, Χάρης, Φώτης, Πάνος, Θάνος) σε πρόβα, τον Ιούνιο του 2010. (Φωτογραφία: +Δημήτρης Μαγαράκης)


Τον χειμώνα του 2012 προστέθηκε στο σαξόφωνο η Μαρία Αφεντουλίδη. Με δεδομένο ότι ο Βασίλης εργάζεται πια μόνιμα στην Αγγλία και μπορεί να συμμετέχει μόνο σπάνια σε κάποιες εμφανίσεις, η Μαρία ανέλαβε το δύσκολο έργο της "συμπλήρωσης-αναπλήρωσής" του! Πάντως, ο ήχος με τα δύο σαξόφωνα μαζί (ο Βασίλης στο τενόρο και η Μαρία στο άλτο), όπως δοκιμάστηκε τα Χριστούγεννα του 2012 στο Friends, είναι εκπληκτικός!
Η Μαρία πρότεινε επίσης τον Παναγιώτη Πετρόχειλο στην τρομπέτα, με τον οποίο παίζουν καιρό μαζί. Έτσι, η μπάντα απέκτησε brass section, κάτι που έδωσε εντελώς νέα ώθηση στη μουσικότητα. Φάνηκε αυτό, αμέσως, στην πρώτη κιόλας εμφάνιση με οκταμελή σύνθεση, στη μουσική σκηνή ANTart, στη Γλυφάδα (από όπου και η φωτογραφία)! Νέοι μουσικοί δρόμοι μπροστά μας...

Από το καλοκαίρι του 2011 έως τον Ιούνιο του 2013 συμμετείχε σε solo και back-up φωνή η Μαίρη Πέτροβιτς (εδώ σε μια πρόβα του Ιουλίου 2011).Κι επειδή τα πάντα ρει, η μπάντα πέρασε μια περίοδο μεγάλων αλλαγών τη διετία 2013-2015. Αποχώρησαν σταδιακά ο Φώτης, ο Σπύρος, η Μαίρη και η Μαρία με αντικαταστάσεις, των αντικαταστέσεων, ω αντικαταστάσεις: έξω ο Σπύρος, έξω η Μαίρη, μέσα ο Θεοδόσης, σκάντζα η Μαρία, έξω ο Θεοδόσης, μέσα ο Δημήτρης, μέσα ο Κώστας, έξω η Μαρία, μέσα ο Μάνος, έξω ο Δημήτρης, μέσα ο Μιχάλης, έξω ο Μιχάλης, πίσω ο Δημήτρης, έξω ξανά ο Δημήτρης, μέσα ο Γιάννης Β., έξω ο Γιάννης Β., μέσα ο άλλος Γιάννης... μέχρι που παγιώθηκε μια σύνθεση με τον Γιάννη Μ. στα τύπμανα, τον Κώστα στα πλήκτρα και τον Μάνο στο σαξόφωνο. Ουφ! Καλή συνέχεια!!!

Χάριν πληρότητος (noblesse oblige!) στο σχήμα συμμετείχαν για ένα διάστημα οι τρεις ανεπανάληπτες
"PPG Girls" στα back-up vocals:

- Άντα Κορομηλά
- Εύα Κουλουμπή
- Αγγελική Σαλαμαλέκη

Εδώ, τα κορίτσια σε μια πρόβα του Ιουνίου 2010 (από αριστερά: +ΕΚ, ΑΣ, ΑΚ).