Αρχική σελίδα
Η ιστορία

Ποιοι παίζουν;
Τι παίζουν;
Που παίζουν;

Φωτογραφίες
Βίντεο
Ήχοι
Στίχοι

Σχόλια φίλων
Επικοινωνία

Το συγκρότημα αποτελούν σήμερα (με σειρά ...αρχαιότητας!) οι:

Θάνος Πετρόπουλος (μπάσσο)
Χάρης Καζλαρής (φωνή, ρυθμική κιθάρα, φυσαρμόνικα)
Ηρακλής Ιωάννου (τύμπανα)
Βασίλης Ρώτας (σαξόφωνο)
Σπύρος Μουζακίτης (πλήκτρα)

Παραμένουν καλοί φίλοι οι εξαιρετικοί μουσικοί που έχουν συνεργαστεί κατά καιρούς μαζί μας: ο ντράμερ Φώτης Βαλλίνας (2004-2013), η σαξοφωνίστα και πιανίστρια Μαρία Αφεντουλίδη, οι ντράμερ Θεοδόσης Οικονόμου, Δημήτρης Φωτόπουλος, Μιχάλης Γεωργίου, Γιάννης Βερούχης και Γιάννης Μάργαρης, οι σαξοφωνίστες Βασίλης Μωραϊτίνης και Μάνος Πρινιωτάκης, ο τρομπετίστας Παναγιώτης Πετρόχειλος, ο επί πολλά χρόνια κιθαρίστας και μετέπειτα ντράμερ μας Πάνος Παπαστεργίου, ο κιθαρίστας Γιάννης Νεγρεπόντης, η τραγουδίστρια Χαρά Κολαΐτη και ο γραφίστας Στράτος Λεμπέσης. Ακόμη, ο πιανίστας μας Κώστας Κούσης βρίσκεται σε χειμέρια νάρκη εδώ και κάποιο διάστημα, παραμένει όμως στην καρδιά μας (χα!), ενώ νταραβεριζόμαστε με τρομπετίστες: τη Βιβή Αντωνίου, που τελικά δεν φαίνεται να ανεβαίνει στο τραίνο, και τον Βασίλη Κωτσάκη, που μας έρχεται σιγά-σιγά από τα ξένα (άντε, ντε)...

H πλήρης ιστορία της μπάντας με όσους συνεργάστηκαν, από καταβολής μέχρι το 2017, συνοψίζεται εδώ (για υψηλότερη ανάλυση, δεξί κλικ, αποθήκευση ως... και θα λάβετε το αρχείο εικόνας σε μορφή png) - αυτή η σύνοψη θα αντικατασταθεί όταν οριστικοποιηθεί η νέα σύνθεση της μπάντας ("εσοδεία 2019-20"):


Οι τέσσερεις της αρχικής σύνθεσης (από αριστερά: ΠΠ, ΧΚ, ΦΒ, ΘΠ) στην παρακάτω φωτογραφία, από την πρώτη τους εμφάνιση στο "Μπαράκι του Βασίλη" στα Εξάρχεια (2009). (Φωτογραφία: +Δημήτρης Μαγαράκης)

Πάνος Παπαστεργίου Χάρης Καζλαρής το κοντό χέρι του Χάρη Καζλαρή Φώτης Βαλλίνας Thanos το μακρύ χέρι του Χάρη

Μια εξαμελής σύνθεση του συγκροτήματος (από αριστερά: Βασίλης, Σπύρος, Χάρης, Φώτης, Πάνος, Θάνος) σε πρόβα, τον Ιούνιο του 2010. (Φωτογραφία: +Δημήτρης Μαγαράκης)


Τον χειμώνα του 2012 προστέθηκε στο σαξόφωνο η Μαρία Αφεντουλίδη. Με δεδομένο ότι ο Βασίλης εργάζεται πια μόνιμα στην Αγγλία και μπορεί να συμμετέχει μόνο σπάνια σε κάποιες εμφανίσεις, η Μαρία ανέλαβε το δύσκολο έργο της "συμπλήρωσης-αναπλήρωσής" του! Πάντως, ο ήχος με τα δύο σαξόφωνα μαζί (ο Βασίλης στο τενόρο και η Μαρία στο άλτο), όπως δοκιμάστηκε τα Χριστούγεννα του 2012 στο Friends, είναι εκπληκτικός!
Η Μαρία πρότεινε επίσης τον Παναγιώτη Πετρόχειλο στην τρομπέτα, με τον οποίο παίζουν καιρό μαζί. Έτσι, η μπάντα απέκτησε brass section, κάτι που έδωσε εντελώς νέα ώθηση στη μουσικότητα. Φάνηκε αυτό, αμέσως, στην πρώτη κιόλας εμφάνιση με οκταμελή σύνθεση, στη μουσική σκηνή ANTart, στη Γλυφάδα (από όπου και η φωτογραφία)! Νέοι μουσικοί δρόμοι μπροστά μας...

Από το καλοκαίρι του 2011 έως τον Ιούνιο του 2013 συμμετείχε σε solo και back-up φωνή η Μαίρη Πέτροβιτς (εδώ σε μια πρόβα του Ιουλίου 2011).Κι επειδή τα πάντα ρει, η μπάντα πέρασε μια περίοδο μεγάλων αλλαγών τη διετία 2013-2015. Αποχώρησαν σταδιακά ο Φώτης, ο Σπύρος, η Μαίρη και η Μαρία με αντικαταστάσεις, των αντικαταστέσεων, ω αντικαταστάσεις: έξω ο Σπύρος, έξω η Μαίρη, μέσα ο Θεοδόσης, σκάντζα η Μαρία, έξω ο Θεοδόσης, μέσα ο Δημήτρης, μέσα ο Κώστας, έξω η Μαρία, μέσα ο Μάνος, έξω ο Δημήτρης, μέσα ο Μιχάλης, έξω ο Μιχάλης, πίσω ο Δημήτρης, έξω ξανά ο Δημήτρης, μέσα ο Γιάννης Β., έξω ο Γιάννης Β., μέσα ο άλλος Γιάννης... μέχρι που παγιώθηκε μια σύνθεση με τον Γιάννη Μ. στα τύπμανα, τον Κώστα στα πλήκτρα και τον Μάνο στο σαξόφωνο. Ουφ! Από το 2018 κι έπειτα, άλλες αλλαγές: έξω ο Πάνος (??!), απών ο Κώστας, μπαίνει ξανά ο Ηρακλής, φέρνει τη Βιβή, ο Χάρης φέρνει τον Βασίλη Ρ., ο Ηρακλής τον Σπύρο Μ., φεύγει η Βιβή, βρίσκεται ο Βασίλης Κ. που φεύγει όμως στο εξωτερικό... ένα χάος! Η μουσική όμως συνεχίζεται!!!

Χάριν πληρότητος (noblesse oblige!) στο σχήμα συμμετείχαν για ένα διάστημα οι τρεις ανεπανάληπτες
"PPG Girls" στα back-up vocals:

- Άντα Κορομηλά
- Εύα Κουλουμπή
- Αγγελική Σαλαμαλέκη

Εδώ, τα κορίτσια σε μια πρόβα του Ιουνίου 2010 (από αριστερά: +ΕΚ, ΑΣ, ΑΚ).